Учени са открили нов начин за третиране на невробластома, най-често срещаният

...
Учени са открили нов начин за третиране на невробластома, най-често срещаният
Коментари Харесай

Наночастици и куркума убиват ракови клетки

Учени са разкрили нов метод за отнасяне на невробластома, най-често срещаният тип рак при деца. Методът употребява наночастици, които са “заредени ” с куркума. Тя най-често се употребява, с цел да прибавя мирис и усет към кърито. Но веществото куркумин, което се съдържа в нея, е посочило обещаващ капацитет по време на тестванията, които са унищожавали невробластоми, резистентни към други медикаменти.

“Невробластомата е високорискова и може да бъде резистентна на обичайните химиотерапии с невисок % на оцеляване на пациентите, ” разяснява Тамара Уестморланд от университета в централна Флорида. 

Използването на куркумин против раковите болести не е нова концепция, само че до момента беше доста мъчно да се вкара веществото в медикаменти поради неговата доста слаба разтворимост и неустойчивост. Наночастиците могат да решат този проблем, настояват от екипа, провел опитите. Ако учените развият този способ в пълноценно и несъмнено лекуване, това може да спести всички негативни странични резултати от химиотерапията, а това е изключително значимо когато става въпрос за деца.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР